Oriental Wedding Quilt

Dienstag, 31. August 2010

I was honored to have this most beautiful customer quilt in my longarm service. All pictures you see are taken by the customer, Karen Ackva. It was a pleasure to work with her, because she came up with a lot of ideas for the quilting design.... She also did the nice lable on the back - and thanks Karen for giving credit to my work!
Karen made the quilt for a wedding couple who traveled to the Orient. So she took fabrics of oriental style to save their memories.
See more pictures of this stunning quilt on my facebook album.
Diesen wunderschönen Quilt hatte ich in meinem Longarmservice. Alle Fotos sind von meiner Kundin, Karen Ackva. Es war toll, mit ihr zusammen zu arbeiten, denn sie hatte so viele Ideen für das Quiltdesign!

Plum Cake - Pflaumendatschi

Freitag, 27. August 2010


As you asked for the reciepe when I posted about my self made plum cake on facebook
- here it is (please excuse for any funny spelling mistakes; my English is not that good for writing cooking reciepes):

You need
200 ml milk
75 g butter
375 g flour
1 Pck. dry yeast
50 g sugar
1 Pck. vanilla
1 pinch of salt
1 egg
1 kg fresh plums
For the "Streusel" (on top of the plums):
300 g flour
150 g sugar
1 Pck. Vanilla
200 g margarine

Heat milk and melt the butter in it. Put the flour in a bowl and mix it with the yeast, sugar, vanilla, salt. Add the egg and fat-milk-mixture and make a smooth dough. Cover dough and let go until it doubles its size (about 20 minutes).
Wash plums, remove the stalks, halve and pit them. Mix the ingredients for the topping with an electric mixer so they crumble. On lightly floured surface knead the dough and roll it out into acookie sheet. Cover the dough with plums and put the Streusel evenly on it.
Once again let go until it doubles its size (about 20 minutes). Put the cake in the preheated oven.
Top and bottom heat: 200 degrees
Hot air: 180 degrees
Baking time: 25-30 minutes
Then let the cake cool down on a wire rack.


Und selbstverständlich gibts das Rezept für den leckeren "Pflaumendatschi"- wie Hildegard sagt - auch in Deutsch

200 ml Milch
75 g Butter oder Margarine
375 g Mehl
1 Pck. Trockenhefe
50 g Zucker
1 Pck. Vanillinzucker
1 Prise Salz
1 Ei
1 kg Pflaumen

Für die Streusel:
300 g Mehl
150 g Zucker
1 Pck. Vanillinzucker
200 g Margarine

Zubereitung
Milch erwärmen und Butter darin zerlassen. Mehl in eine Schüssel sieben und mit der Hefe, Zucker, Vanillinzucker, Salz vermischen. Ei und Milch-Fett-Mischung hinzufügen. Mit einem Handrührgerät (Knethaken) zu einem glatten Teig verarbeiten. Den Teig zugedeckt so lange gehen lassen, bis er sich sichtbar vergrößert hat (ca. 20 Minuten).Pflaumen in der Zwischenzeit waschen, entstielen, entsteinen und halbieren.Zutaten für die Streusel mit dem Handrührgerät (Rührbesen) zu Streuseln verarbeiten.Den Hefeteig auf leicht bemehlter Fläche durchkneten und in einer Fettpfanne (Backblech) ausrollen. Teig dachziegelartig mit Pflaumen belegen. Streusel gleichmäßig darauf verteilen. Nochmals gehen lassen, bis er sich sichtbar vergrößert hat (etwa 20 Minuten). Dann den Kuchen in den vorgeheizten Backofen schieben.
Ober-/Unterhitze: 200 Grad
Heißluft: 180 Grad
Backzeit: 25-30 Minuten
Kuchen danach in der Fettpfanne auf einem Kuchenrost erkalten lassen.

my own fabrics

Dienstag, 17. August 2010

If one has taken studies in textile design sooner or later it leads to create an own fabric line. So it happens to me...


Pssst, I won't reveal too much, but there is something in the air, and you will be able to get to know them soon, used in my new magazin model...

P.S. Meanwhile the quilt is finally ready and you can see how it looks in my newer post.

I just like the modern style of quilts and am always inspired by so many talented women. Just to point out 5 of my inspiration resources find this introduction of some modern quilters here.

 
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